De zingende stewardess

In het kleinkunst programma ‘De Zingende Stewardess’ neem ik u even mee op reis met met bekende en eigen geschreven liedjes en anekdotes.

Ik hou van teksten schrijven en liedjes maken. Teksten over mijn leven, over hét leven. Over voor veel mensen herkenbare dingen. Soms grappig, soms ontroerend, maar vooral authentiek. Ik hou ook van mijn werk als KLM stewardess en natuurlijk hou ik van mijn rijke gezinsleven. Het zijn de basisingrediënten van mijn leven.

Het idee voor ‘De Zingende Stewardess’ is ontstaan door de grote nieuwsgierigheid van mijn publiek naar mijn vliegende leven. Al vele jaren combineer ik mijn werk als stewardess met het zingen. Na mijn optredens krijg ik vaak  opmerkingen zoals: “Mooi gezongen hoor, je hebt een prachtige stem!” En dan direct gevolgd door een vraag: “Maar je bent dus stewardess. vlieg je ver weg of dichtbij?” en “Waar gaat de volgende reis naartoe?” Dat vond ik in het begin heel opmerkelijk.

Toen ik erover na ging denken begreep ik het wel. Het leven van een stewardess is niet alledaags. En deze twee kanten van mijn leven lopen soms in elkaar over! Zo komt het wel eens voor dat ik uit het vliegtuig direct door moet naar een optreden en andersom studeer ik vaak in mijn hotelkamer of oefen ik soms in de ‘galley’ (dat is het keukentje in een vliegtuig).

Ik besloot de twee kanten van mijn leven te bundelen en zo een kleinkunstprogramma te schrijven met een lach, een traan en een knipoog.

Komt u ook naar een optreden?
Fasten your seatbelt!