Zing je vrij! – Praktijk voor stembevrijding

Zingen is voor de mens natuurlijker dan spreken. Daarnaast is het ook nog eens heel gezond! De positieve werking van zingen op ons brein en ons lichaam is wetenschappelijk aangetoond. Waarom zingen we dan niet of weinig? In onze cultuur wordt zingen vaak gezien als kunstvorm. Als iets dat alleen voorbehouden is aan mensen met talent. Als iets dat aan allerlei eisen moet voldoen. Het gaat dan over van buiten naar binnen zingen, want de focus ligt op het resultaat dat de buitenwereld moet bevallen.

‘Zingen? Nee, ik kan niet zingen.’ Dit is het antwoord dat ik heel vaak krijg wanneer ik iemand vraag of hij of zij wel eens zingt. ‘Nou, misschien wel eens onder de douche of in de auto met de radio mee.’ Het klinkt als een heimelijke bezigheid die men liever voor zichzelf houdt. Maar waar ook meteen een verlangen uit spreekt! ‘Ik zou wel willen, maar…’

Van binnen naar buiten zingen!

 

Stembevrijding is van binnen naar buiten zingen! Het is zingen wat er in jou leeft. Moeiteloos, zonder je best doen, zonder iets te willen bereiken. Voelen hoe het in het moment in jou is en daar klank aan geven. Voel je blijdschap? Bezing het! Voel je spanning, boosheid of verdriet? Geef er geluid aan! Waar deze emoties zich vastzetten in je lichaam kan de energie, kan het leven, niet stromen. Door vanuit die plekken te zingen tril je het als het ware los. Er komt dan beweging in en het gaat weer stromen. De ruimte die dan ontstaat voelt enorm bevrijdend.

Verrijk je zingen door je te openen voor wat er oprecht in jou leeft en verrijk je leven door vrij te zingen!                   [Jan Kortie, grondlegger stembevrijding]

 

Praktijk voor stembevrijding

In de praktijk voor stembevrijding ‘Zing je vrij!’ in Zaandam kun je terecht voor één-op-één sessies waarin je onder begeleiding op zoek gaat naar jouw ware geluid. Naar voluit en vrij zingen. Daarnaast geef ik workshops. Houdt de website in de gate of laat via het contact formulier je gegevens achter als je op de hoogte wilt worden gebracht van nieuwe workshop data. Of neem contact op voor een workshop op maat.

Neem contact met mij op voor meer informatie over stembevrijding.